Dit recept heeft geen naam, wel errug lekker!

18-07-2021

Er is alleen maar een recept van dit gerecht in mijn belevingswereld schreef Vic, staat verder nergens beschreven...


Maar 't is simpel...

Liter boullion maken, groentes snijden, effe kipblokjes apart aanbraden, grote pan met bodem olijf-olie, uitje fruiten, 300 gr risotto rijst erbij en doorroeren tot de rijst heet is, dan afblussen met klein flesje witte wijn, zorg dat je een glas wijn overhoudt, slurp....

Daarna de groenten en kruiden: een halve courgette, 6 tenen knoflook, 2 paardebloembladeren, bakje oesterzwammen, beetje kleefkruid uit de tuin, 3 groene asperges in brokken, 2 bosuitjes, bergje peultjes, handje rozijntjes en cashew-nootjes, peper, rozemarijn (vers), beetje basilicum en halve eetlepel gemalen zwarte komijn...

Alles bij mekaar, laag vuurtje laten pruttelen voor 20 min, ongeveer...

Beetje water of wijn erbij als het wat droog wordt voor de 20 min voorbij zijn..

En goed blijven roeren...

Opscheppen, parmesaanse kaas erbij, kan niet misgaan...

En tijdens het pruttelen ruim je de keuken weer op...!!

Smakelijk iedereen!